Esküvő

Egy esküvő legfontosabb üzenete egy új család születése. Ez mindig ünneplésre és megörökítésre méltó különleges alkalom. A mai világban amikor oly sok kellemetlen és negatív hatás, stressz érhet bennünket, egy kis család létrejötte, melynek bimbója egy apró gyermek, ad biztos hátteret, megdönthetetlen egységet, és ami a legfontosabb, életünk végéig tartó erőt és biztonságot.

A United Photographers szellemiségét az az esküvői álomkép ihleti, amit a múlt szépségeiből és a jelen pillanataiból táplálunk. Mi, mint esküvői fotós és mint esküvői filmes, valamint a magánéletben is mindig azt a témát kerestük életünk során, ami örömmel tölt el, ami többletet ad, ami felemel, ami igazán fontos. Az esküvők világa tökéletes táptalaja ennek, és mindent ami az élet szépségéhez hozzátartozik azt ebben a napban megtaláljuk. Igaz szeretetet, hűséget és a reményt.

Vintage esküvő

Egy esküvő fizikailag ugyan fárasztó, de az a lelki töblet, amit nyújtani tud, már megér minden fáradtságot. Ez az érzelemcsomag, az esküvőtök nászajándéka, ami életetek végéig elkísér. Azt javaslom reggel már engedjetek el minden szervezés körüli idegeskedést, és adjátok át magatokat a jelennek. Élvezzétek minden pillanatát az esküvőtöknek, amire olyan sokáig készültetek és vártatok. Az izgalom az természetes és jó dolog ilyenkor, de a fő hogy mindig mosolyogjatok! Ha mosolyogsz az rátok is hatni fog (és a fotós és videós dolgát is megkönnyíti) ;).

Szerencsésnek érezzük magunkat hogy megannyi gyönyörű helyre jutunk el, és hogy ennyi kedves pár enged betekintést az életébe, még ha csak egy napra is. Ez rengeteg intim, érzelemdús, ideges, izgulós, boldog, vidám és az érzelmek széles skáláján mozgó pillanatok és egyben lehetőségek egy esküvői fotós és filmes számára. Például a reggeli kezdeti izgalom kontra esti felszabadult örömünnep vagy egy házasságkötési ceremónia alatt lecsorduló könnycsepp mellé egy vidám mosoly, mind mind olyan momentum amik megragadásával és újra átélésével egy minőségi többletet ad mindannyiunk számára. Nektek maradandó élmény, nekünk pedig egy kiapadhatatlan inspiráció forrás. Minden egyes esküvő teljesen egyedi és különleges. Szenvedéllyel vadásszuk a különleges pillanatokat, szeretjük beleélni magunkat és engedni, hogy az események hatással legyenek ránk is, amit a legjobb tudásunk szerint megragadhatunk a kameráink segítségével.

Tóparti esküvő

Mindig nagy öröm számunkra az is, amikor a megtekintett esküvői képek és filmek után boldogan mesélitek el, milyen sok szép emléket örökítettünk meg rólatok, és hogy mindenki mennyi örömét leli benne. Ezek a visszajelzések erőssítik meg bennünk azt a meggyőződést, ami egykor megfogalmazódott bennünk, és indított el ezen az úton. Egy olyan emléket átadni, ami nem csak megismételhetetlen de ami jelentéssel is bír. Amikor, nézegetitek például 20 év múlva az esküvői albumot, olyan emlékeket segít felidézni, ami mindig örömmel tölt el majd benneteket. Akkor jó egy esküvői kép, ha élettel teli, ha érzelmeket tud közvetíteni és mesél valamit. Egy esküvőt rengeteg érzelem, külön szálakon futó bájos történet és megannyi ezer örömteli villanás övezi. Ezeket megragadni és közvetíteni felétek óriási élmény.

Az esküvői fotózásnak 3 fő része van. Az esküvőt megelőző jegyes fotózás (esession), az esküvő napját elmesélő képsorozat és a rólatok készülő kreatív képek.

1. Jegyes fotózás

Gyakran felmerül a kérdés, hogy szükség van-e rá, vagy hogy egyáltalán mi is ez. Az elmúlt évek tapasztalata azt mutatta hogy, nagyon hasznos tud lenni egy olyan ismerkedős fotózás, ahol bátran gyakorolhatunk, kipróbálhatjátok milyen a lencse másik oldalán szerepelni, segítünk hogyan mozogjatok a kamera előtt.Ez nem csak nektek, de nekünk is kiváló lehetőség megismerni titeket, egy hullámhosszra hangolódni. A jegyes fotózásról még több részletet itt olvashattok.

2. Esküvő napja

Fotózsurnaliszta vagy fotóriporteri stílusban követjük végig az esküvő napját. Ez azt jelenti, hogy nem rendezünk, nem szólunk bele a nap menetébe. Az egész napot "észrevétlenül" követjük végig, és teljes figyelmünket ezeknek a megismételhetetlen és fontos pillanatok megörökítésének szenteljük. A készülődéstől a polgári és templomi szertartásokon át, egészen a vacsoráig és az azt követő buliig mellettetek vagyunk. Egy esküvő nem csak egy egynapos esemény, hanem egy olyan életreszóló élmény két szerelmes számára, akik egymásra találásuk és egybekelésük örömét szeretteik és családjuk körében szeretnék megünnepelni. Ezeket az érzelmeket, a lehető legnagyobb érzékenységgel és odafigyeléssel ragadjuk meg.

3. Esküvői kreatív fotózás, esküvői portréfotózás

Az esküvői kreatív fotózás, hasonlóan a jegyes fotózáshoz, rólatok, kettőtök kapcsolatáról szól, az egybekelést jelképező esküvői ruhátokban. Ezeken a képeken csak ti szerepeltek, ahol semmi sem olyan lényeges, mint az egymáshoz fűzött viszony művészi megjelenítése. Éppen ezért, az esküvői kreatív fotózást is az elkapott pillanatoknak rendeljük alá. A hangsúlyt nem a beállításokra fektetjük hanem rátok, épp annyi instruálással amennyi szükséges. A természetes mozdulatok, pillantások, mosolyok megragadása a cél. Azt a természetességet sugallni a képek által, amitől élni fog az pillanat ami akkor és ott köztetek vibrált.

 

Esküvői portréfotózás

Külön napos kreatív fotózás

Az esküvői kreatív sorozat készülhet az esküvő napján, de javasoljuk, hogy külön napon készítsük el a képeket, hogy ténylegesen izgalmasabb és jobb eredmény születhessen. Felbecsülhetetlen mélységű nyugalommal tudtok egymásra hangolódni a külön napos fotózáson, amit az esküvőt követő (ha nem is azonnali) napokban, a nappali fények legelőnyösebb oldalával tudjuk kihasználni. Erre a legideálisabb fényviszonyok a hajnali és a késő délutáni, esti órákban vannak. Az esküvőtök napján is számtalan izgalmas kép készül rólatok, ezért a külön napos kreatív fotózáson bátran vehetitek lazábbra a készülődést is, itt nem kell annyira nagy hangsúlyt fektetni a frizurára vagy a sminkre, hanem elég ha csak egymásra hangolódtok, de azt nagyon. :)

További nagy előnye a külön napos kreatív fotózásnak, hogy bármilyen tetszés szerinti helyszín választható, ami nektek kedves. Szintén úgy, ahogy a jegyes fotózáson is volt. Felkereshetünk különleges szépségű természeti környezetet, vagy a hajnali csend és a felkelő nap meleg friss fényeit alkalmazva olyan helyeket látogatunk meg akár Budapesten is, ahol egyébként más napszakban sosem lehetne ilyen nyugodt körülmények között fotózni. A szép környezet, a gyönyörű fények, ahol mi is ott tudunk igazán rátok és szerelmetekre hangolódni, egy olyan maradandó és kivételes kézzel fogható emlékké válhat szívetekben, ami életetek végéig táplálni tud majd benneteket.

Esküvői filmezés, esküvői filmes

Az esküvői videó és filmkészítés az elmúlt években nagy átalakulásokon ment keresztül, köszönhetően a technika fejlődésének és a szerencsére szűnni nem nyugvó újító elméknek. Esküvői filmes csapatunk, filmjeink készítésének szemlélete fotógráfusi szemléletből ered. Technikailag az esküvői filmes az esküvői filmeket szintén DSLR professzionális digitális kamerákkal készíti, amivel az esküvői képeket is készítjük, ezzel alkotva a United Photographers képi világát egységes harmónia köré fűzve, mint álló és mozgóképeken is.

A filmes hatás a produktum végeredményének vágott képi, zenei aláfestése és az élőhang összehangolt egyensúlyán alapul. Itt is, mint az esküvői fotók készítésénél az esküvői filmes a nap esszenciális hangulatát igyekszik vissza adni, egy kreatív vágott esküvői film formájában. Azok a hangok, beszédek, zajok, melyek az esküvő napján is hallható, felvételre kerülnek olyan felejthetetlen emlékeket adva számotokra, amivel esküvőtök minden hangulata hosszú évek múltán is könnyedén elidézhető. Esküvői filmjeink készítésénél az utómunka is nagy hangsúlyt kap, hogy azokat az érzéseket segítsünk előidézni melyeket az esküvő napján élhettetek át. Esküvői filmes kameriáink képe professzionális HD mozifilmes élményt nyújtanak minden egyes visszanézés során. Az esküvői filmeket egyedi USB Pendrive-on kapjátok meg, így azok megnézése bárhol és bármikor könnyedén megtehető. Amennyiben pedig örömmel osztanátok meg barátaitokkal vagy a rokonokkal az összefoglaló vagy akár a teljes napot átölelő (jelszóval védhető) esküvői filmeteket, online ezt is könnyedén megtehetitek.