Jegyes fotózás

Mi is az a jegyesfotózás?

A jegyes fotózás (vagy másnéven e-session, az amerikai engagement session kifejezésből ered) az esküvőt megelőző időszakban készült kreatív portrésorozat, mely a Ti eljegyzésetekről, a szerelmetek megörökítéséről szól. Ez remek alkalom arra is, hogy jobban megismerjük egymást. Egy kötetlen, laza beszélgetés és séta keretében készítjük a képeket, miközben segítünk nektek abban is, hogy hogyan tudjatok ellazulni és mozogni a kamera előtt. A képekből természetesen meghívót is készíthettek, de akár az esküvői vacsora alatt ki is lehet vetíteni a vendégeknek. A képek készítésénél nem a beállításra helyezzük a hangsúlyt, a természetesség és a lazaság elsődleges. A jegyesfotózás célja az, hogy úgy tudjatok mozogni a kamera előtt, hogy az az esküvő napján és az esküvői portréfotózás alatt játszva menjen.

jegyes fotózás

Mikor kerül sor a jegyes fotózásra?

A jegyesfotóitokat az esküvőt megelőző hónapokban készítjük el. Szabadon választhatjátok ki mely évszakban szeretnétek a fotózást. Ha szeretitek a forrócsokit, égősort és a hóesést, annak mi is nagyon örülünk. Vagy egy utolsó év végi szerelmes séta a meleg, őszi napsütésben, a sárguló fák között. A tavasz pedig kiapadhatatlan mélységű és minőségű hátteret tud nyújtani nekünk. De ha egy nyári forró napot választotok egy fotózás végére szánt hűs csobbanással egy közeli tóban, abban is benne vagyunk! :)

Hol legyen a jegyes fotózás helyszíne?

A helyszín kiválasztása teljesen kötetlen. Lehet az az első randevútok helyszíne, meglátogathatjuk kedvenc kávézótokat ahol törzsvendégek vagytok, vagy ahol maga az eljegyzés is történt, mind szuper választás, de a legfontosabb az, hogy jól érezzétek magatokat a választott környezetben. Szeretitek a természetet? Kiránduljunk el egy közeli erdőbe, a rátok vetülő átszűrődő napfény a fenyőfák ágai között nagyon hangulatos jegyesfotókat tud eredményezni. De ha az örökké mozgó, színes város szerelmesei vagytok, egy könnyed séta a belvárosban, egy forró latte egy csinos kávézóban. Ha viszont nem szeretnétek kimozdulni, otthon érzitek a legjobban magatokat, akkor készítsük el nálatok a képeket. Ez meghitt és bensőséges eredményt tud szülni.

Jegyes fotózás a természetben

Mit viseljetek a jegyes fotózáson?

Az első és legfontosabb, hogy jól érezzétek magatokat a választott ruhában. Lehet ez elegáns vagy lezser, sportos vagy játékos, a fő, hogy kényelmes legyen és, hogy az összkép is harmónikus legyen, pár dolgot érdemes figyelembe venni a fotózás előtt:

  • A választott helyszín és az öltözékek harmonizáljanak egymással
  • Kerüljétek a nagy harsány feliratokat, jeleket a ruhán, ami elvonhatja a figyelmet rólatok
  • Öltözzetek össze, figyeljetek a stílusazonosságra és a színekre.

 

Jegyes fotózás stílus

Mennyi ideig tart a fotózás?

A jegyes fotózásra legalább 1-1,5 órát érdemes szánni. Hogy igazán bele tudjunk melegedni, kell ennyi idő ahhoz, hogy a kezdeti izgalmak után igazán jó képek születhessenek, a végeredményért pedig mindig megéri. A legszebb napsütéses órákat kihasználva, közösen egyeztetve, a hajnali vagy a naplementi órákban kerítünk sort a fotózásra.

Mikor és mennyi képet kaptok a jegyes fotózás után?

A fotózást követő héten ~50 képet adunk át nektek. A természetesség az utómunka során is követendő szempont, ezért egyedi látásmódunk és ízlésünk által fűszerezett színvilágot kapnak, valamint minimális retust,amennyiben szükséges. A célunk hogy a szerelmeteket a lehető legszebb képek formájában ábrázoljuk.

Jegyes fotózás a Budai Várban